Holistische fysiotherapie

Holistische fysiotherapie brengt je weer in evenwicht 

Als je klachten hebt bij het bewegen, kunnen deze vaak worden opgelost door fysiotherapie. Maar vaak is een behandeling van alleen het fysieke probleem niet genoeg, vaak zijn er ook op andere lagen stoornissen in je systeem. Holistische fysiotherapie pakt alle relevante lagen aan en brengt je zo weer in evenwicht! 

Contact

Onze behandeltijden zijn op alle dagen van 08.30 – 17.00 uur, verder in overleg. 

 0181-48 22 88
06-37 09 04 71
nicky@natuurlijkbetervoorne.nl       

Wat is holistische fysiotherapie? 

Holistische fysiotherapie begint met een evaluatie en een lichamelijk onderzoek. Hiermee brengen we in kaart waar je fysiek last van hebt, maar kijken we ook naar bijvoorbeeld je leefomstandigheden, karakter, emotionele belasting, voeding, tijdsbesteding, houding en bewegingsvoordeuren. Daarna gaan we aan de slag met wat er uit het onderzoek is gekomen.

Bij de holistische fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van massage- en mobilisatietechnieken, Cranio-Sacraal therapie, inspanningsfysiologie, oefen-, houdings- en ademhalingstherapie en motivational coaching. Daarnaast kan onze holistisch fysiotherapeut je als voedingsdeskundige ook adviseren over het gebruik van supplementen. 

Welke klachten kunnen worden behandeld met holistische fysiotherapie?

  • Artrose
  • Artritis
  • Rug- en nekklachten (hernia, instabiliteit…)
  • (Sport)blessures
  • Overbelasting (muisarm, tenniselleboog…)
  • Revalidatie 

Daarnaast kun je bij onze holistische fysiotherapeut terecht voor een voedingsanalyse of voedingsadvies. 

 

 

 

Ontmoet de specialist

Nicky van der burg
Holistisch fysiotherapeut

Nicky van der Burg kijkt niet alleen naar de klachten waar jij last van hebt, maar gaat op zoek naar de oorzaken van deze klachten, waar ze vervolgens een passende behandeling voor geeft. Ze gebruikt hiervoor met name de CranioSacraalTherapie, de beginselen van Osteopathie, fasciae technieken, tissue releases en decompressie technieken. Uiteraard kan zij ook fysiotherapeutische technieken toepassen als bindweefselmassage, rekkingen, mobilisaties en bewegingstherapie.

Tarieven per 01-01-2022

Intake, onderzoek & behandeling: € 72,-

Vervolgbehandeling: € 42,-

Aanvullende informatie 

Ben je verhinderd? Dan vragen we je dit uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail aan ons door te geven, anders zijn we genoodzaakt de volledige consultkosten in rekening te brengen. 

Kom je voor het eerst bij ons langs? Vergeet dan niet je identiteitsbewijs mee te nemen! Hiermee kun je je legitimeren, waarna wij de factuur (en daarmee jouw declaratieformulier) voor je kunnen opstellen.

Behandelduur

Een onderzoek duurt ongeveer 40 minuten, elke vervolgbehandeling duurt 30 minuten. Hoe vaak je bij ons langs komt hangt af van de ernst van je klachten. Je kunt er in ieder geval rekening mee houden dat holistische fysiotherapie minder frequent hoeft plaats te vinden dan reguliere fysiotherapie. 

Verwijzing 

Voor onze holistische fysiotherapeutische behandelingen heb je geen verwijzing van je arts nodig. 

Vergoeding

Nicky staat als holistisch fysiotherapeut geregistreerd in het BIG-register, wat betekent dat de meeste zorgverzekeraars de behandelingen (humaan) fysiotherapie vergoeden. Nicky heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Check voor je behandeling dus altijd wat jouw verzekering vergoed als je bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut onder behandeling bent. 

 

Kunnen we je helpen? 

Wil je contact opnemen met Natuurlijk Beter? Dat kan! Via email zijn we gemakkelijk te bereiken. Bellen kan ook, maar tijdens onze behandelingen nemen wij de telefoon niet op, hopelijk heb je hiervoor begrip. Wel kun je altijd een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat. We bellen je dan zo snel mogelijk terug! 

Onze behandeltijden zijn op alle dagen van 08.30 – 17.00 uur, verder in overleg. 

Osteopathie afspraak maken