Osteopathie

Osteopathie kijkt waar jouw klachten vandaan komen en verbetert de beweeglijkheid en gezondheid van je lichaam. 

Osteopathie kijkt naar de mens als eenheid. De oorzaak van jouw pijn kan soms dus op een heel andere plek liggen dan waar de klachten te zien zijn. Daarom neemt de osteopaat ruim de tijd om je volledige lichamelijke situatie in beeld te brengen, om vervolgens de beweeglijkheid van je lichaam te verbeteren. Op deze pagina vind je alles over hoe dat in zijn werk gaat. 

Contact

Onze behandeltijden zijn op alle dagen van 08.30 – 17.00 uur, verder in overleg. 

0181-48 22 88
liesbeth@natuurlijkbetervoorne.nl       

Wat is osteopathie? 

Osteopathie is een totaalbenadering die op zoek gaat naar de primaire oorzaak van jouw klacht(en). Soms ligt de oorzaak van jouw klacht niet bij het lichaamsdeel waar je last van hebt, maar juist ergens anders. De osteopaat kijkt waar het vandaan komt en behandelt de oorzaak. Zo voorkomen we samen dat de klacht terugkomt en zorgen we ervoor dat het lichaam zichzelf verder kan herstellen. 

 

Osteopathie kijkt naar de onderlinge relaties tussen bijvoorbeeld zenuwen en spieren, bloedvaten en organen, botten en bindweefselvliezen en alle denkbare combinaties tussen deze structuren onderling – want al die structuren in jouw lichaam kunnen elkaar beïnvloeden! De osteopaat werkt met zachte, pijnloze handgrepen. Na drie behandelingen zie je vaak al veel verbetering!

Welke klachten kunnen worden behandeld met osteopathie?

 • Ademhalingsproblemen
 • Bekkenklachten gerelateerd aan de zwangerschap en buikorganen 
 • Chronische vermoeidheid / energieverlies
 • Concentratieproblemen / dyslexie
 • Hartkloppingen, oedeem (vocht vasthouden) in romp of ledematen
 • Hoofdpijn / migraine
 • Incontitentie
 • Maag- of darmklachten
 • Menstruatieklachten
 • Klachten na operaties
 • RSI, tennisarm, golfersarm, carpaal tunnelsyndroom
 • Stress
 • Terugkerende KNO-problemen 
 • Sportblessures, verstuikingen, overbelastingen van spieren, gewrichten of banden
 • Whiplash
 • Refluxproblemen van maagsap, hernia diafragmatica
 • Problemen bij kinderen / zuigelingen als huilbaby’s, voorkeurshoudingen, slaapproblemen, overmatig spugen en/of darmkrampen

 

 

 

Ontmoet de specialist

Liesbeth Helderweirdt-van Riessen
Osteopaat D.O.-MRO®

Liesbeth Helderweirdt-van Riessen behaalde haar diploma aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent in 1995. Haar ruime kennis en ervaring die ze tijdens haar werk heeft opgedaan zet zij steeds weer in om te ontdekken hoe de puzzelstukjes van jouw lichaam in elkaar passen. Wat is de oorzaak van je symptomen? Is de beweeglijkheid van bepaalde delen van je lichaam aangetast en zijn je compensaties misschien de reden dat je klacht blijft terugkomen? Met haar behandelingen zorgt Liesbeth ervoor dat je weer volledig vrij kunt bewegen, zonder blokkades. Je kunt bij Liesbeth terecht voor baby, kinder- en volwassenen osteopathie.

Tarieven

Eerste consult, onderzoek en behandeling (45-60 minuten) € 165

Vervolgconsult (30-40 minuten) € 105

Kort vervolgconsult (20 minuten) € 85

Lang vervolgconsult (40-60 minuten) € 140

Aanvullende informatie 

Ben je verhinderd? Dan vragen we je dit uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail aan ons door te geven, anders zijn we genoodzaakt de volledige consultkosten in rekening te brengen. 

Kom je voor het eerst bij ons langs? Vergeet dan niet je identiteitsbewijs mee te nemen! Hiermee kun je je legitimeren, waarna wij de factuur (en daarmee jouw declaratieformulier) voor je kunnen opstellen.

Aanvullende informatie

De behandelfrequentie is afhankelijk van hoe jouw zelf-genezend vermogen kan functioneren. Dit wordt beoordeeld aan de hand van de resultaten die direct merkbaar zijn tijdens de behandeling. Over het algemeen ligt de termijn voor een vervolgbehandeling tussen de 3 weken en 6 maanden. 

Ben je verhinderd? Dan vragen we je dit uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail aan ons door te geven, anders zijn we genoodzaakt de volledige consultkosten in rekening te brengen. 

Kom je voor het eerst bij ons langs? Vergeet dan niet je identiteitsbewijs mee te nemen! Hiermee kun je je legitimeren, waarna wij de factuur (en daarmee jouw declaratieformulier) voor je kunnen opstellen.

Verwijzing

Voor een behandeling bij de osteopaat heb je geen verwijzing van een arts nodig.

Vergoeding

Alle zorgverzekeringen vergoeden osteopathie geheel of gedeeltelijk als je aanvullend verzekerd bent. Natuurlijk Beter is aangesloten bij het NRO en NVO en voldoet daarmee aan de eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Voor de vergoeding hoef je je eigen risico niet aan te spreken. Direct vanaf de eerste behandeling kun je al in aanmerking komen voor de vergoeding. Hoe uitgebreider je pakket is, hoe groter de vergoeding meestal ook is. Voor verdere informatie over hoe jouw zorgverzekeraar de behandeling vergoedt verwijzen we je graag naar deze pagina. Ook kun je bij je eigen verzekeraar informeren wat je precies terugkrijgt. 

Kunnen we je helpen? 

Wil je contact opnemen met Natuurlijk Beter? Dat kan! Via email zijn we gemakkelijk te bereiken. Bellen kan ook, maar tijdens onze behandelingen nemen wij de telefoon niet op, hopelijk heb je hiervoor begrip. Wel kun je altijd een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat. We bellen je dan zo snel mogelijk terug! 

Onze behandeltijden zijn op alle dagen van 08.30 – 17.00 uur, verder in overleg. 

Osteopathie afspraak maken